top of page
20190415SV-2.JPG

OVER ONS

Over ons: Afbeelding

Firma M.C. Zwinkels & Zn is een echt familiebedrijf en wordt gerund door de drie broers Aad, Kees & Marcel Zwinkels. Op een oppervlakte van 26.000 m2 kweken de broers Freesia's en Zantedeschia's. Met ruim 30 jaar ervaring in dit gewas stellen ze hoge kwaliteitseisen aan hun producten en weten ze precies wat ze moeten doen om deze te behalen.

De teeltcombinatie van Freesia's en Zantedeschia en de wijze waarop geteeld wordt, maakt de kwekerij uniek. Aangezien van oudsher de kas al ingesteld was op Freesia’s, is Firma M.C. Zwinkels & Zn de enige Zantedeschia kweker met grondkoeling en verneveling. Dit maakt het mogelijk een kwalitatief goed product te produceren. Bovendien zijn Zantedeschia’s en Freesia’s beide knolgewassen en is de teeltduur mooi op elkaar afgestemd.

Over ons: Functies

OMSTREEKS 1920
OPRICHTING VAN M.C. ZWINKELS

Aan de Vredebestlaan in Poeldijk is omstreeks 1920 het bedrijf M.C. Zwinkels opgericht door de grootvader van de drie broers. Het bedrijf was toen zo'n 1 hectare groot en er werden groenten in de kas geteeld.

1978

AAD, KEES EN MARCEL ZWINKELS

Sinds 1978 staan de drie broers als eigenaren aan het roer. Stapsgewijs zijn zij begonnen met de teelt van Trosanjers en Freesia's.

EIND JAREN '90
START ZANTEDESCHIA TEELT

Eind jaren 90 werden er steeds meer Trosanjers in het buitenland geteeld en dat zorgde ervoor dat de broers op zoek gingen naar een nieuwe uitdagende bloem. 25 jaar geleden is daarom de Trosanjer verruild voor de Zantedeschia.

mens pictogram.png

29 WERKNEMERS

natural-leaf-logo-icon-vector.jpg

KWEEKT GEM. 6.400.000+ FREESIA'S PER JAAR

mps.png

MPS A, GLOBAL GAP & GRASP GECERTIFICEERD

natural-leaf-logo-icon-vector.jpg

KWEEKT GEM. 1.900.000+ CALLA'S PER JAAR

Over ons: Ons team
51_489_aadzwinkels.jpg

AAD ZWINKELS

Aad houdt zich naast de teelt bezig met de externe relaties en kopers. Mocht u dus vragen hebben, geïnteresseerd zijn in ons assortiment of benieuwd zijn naar de mogelijkheden rondom een samenwerking, neem dan contact op met Aad Zwinkels.

M: +31 6 51 62 11 30

E: eabzwinkels@planet.nl

Over ons: Ons team
bottom of page